пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Дія золота на організм людини

Золото — винятковий, унікальний хімічний елемент. Воно ні за яких умов не вступає ні в яку реакцію з кислотами, солями, лугами. Цей метал не окислюється ні при контакті з водою, ні з повітрям, ні при нагріванні. 
Золото має антибактеріальні та антигрибкові властивості, активізує кровообіг, сприяє посиленню метаболічних процесів в організмі. Людям з давніх часів відомо про цілющий вплив золота на організм, і з тих пір вони намагаються використовувати його на своє благо. Наприклад, ті, хто багатший, в побуті здавна користувалися золотими столовими приборами. Причому, це була не просто примха, тяга до дорогих виробів, а й профілактика шлунково-кишкових розладів.

Цілющі властивості золота до кінця ще не вивчені, але сьогодні в медицині широко використовуються деякі з них. Фахівці — онкологи з США в даний час випробовують новий засіб для лікування онкологічних захворювань. Воно полягає в імплантації капсул із золотом в ракове новоутворення.
У 19 столітті медики довели, що золото в парі з кальцієм попереджає розвиток туберкульозної палички. На базі цих відкриттів і в сучасній медицині для лікування запальних процесів і туберкульозу застосовують медикаменти, приготовані на основі золота, наприклад, санокризін, і не тільки. Ліки кріназол на 30% складається із золота в поєднанні з кальцієм, застосовується воно для терапії артриту, ревматизму.
 У народній медицині найбільш ефективним цілющим засобом вважається золота вода. Вона добре зміцнює серцевий м’яз, нервову систему, імунітет, відновлює пам’ять, цілюще впливає на весь організм, активізує його захисні сили.
Золото дуже сильний, ефективний метал — при недугах суглобів буде корисною процедурою прийняття «золотої ванни».  
 Людям, які страждають неважкими недугами серця, корисно постійно носити на грудях кулон або медальйон із золота.
Жінкам з гінекологічними проблемами бажано носити деякий час будь-який виріб із золота на рівні паху.
Пацієнтам з діагнозом артрит необхідно носити на правій руці золотий браслет.
Протипоказання.
Проте слід знати і пам’ятати, що золото здатне збільшувати кров’яний тиск, тому вплив золота на організм в оздоровчих цілях показано тільки людям з низьким артеріальним тиском.
 Деякі люди золота як метал абсолютно не переносять. При контакті  шкіри із золотом у них проявляється висип.
У пальцях зосереджена велика кількість нервових закінчень. Каблучки, одягнені на певні пальці, постійно впливають на біологічно активні точки, тому небезпечно носити тісні каблучки.
Носіння тісної каблучки на мізинці може легко призвести до патології дванадцятипалої кишки. Якщо каблучка тисне на середній палець, може проявитися гіпертонія і атеросклероз. Тісна каблучка на вказівному пальці може викликати радикуліт і остеохондроз. Якщо за час сімейного життя ваші пальці потовстішали, обов'язково розтягніть каблучки, і не забувайте знімати їх на ніч.
Тривале носіння золотої каблучки чоловіками може негативно вплинути на чоловічі статеві залози, привівши навіть до розладів у сексуальній сфері. Адже з часом дорогоцінний метал починає окислюватися, при цьому відбувається виділення продуктів хімічної реакції. На здоров'я жінок золото не має негативного впливу при окисленні, так як статева і гормональна системи жінок від зовнішніх впливів захищені краще.
Потрібно знати, що повинен пройти тривалий час, перш ніж розпочнеться процес окислення. А якщо він вже почався, то його завжди можна нейтралізувати, частіше вимиваючи руки, і регулярно вичищаючи ювелірні вироби.
Окремо потрібно зробити акцент на потемнінні золота. Вчені сходяться на думці, що якщо метал контактує з хворою шкірою, то він поступово починає змінювати свій колір. Отже, якщо ви помітили щось подібне, то пора задуматися про своє здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар